Tomaatti-tortellini-keitto

    • 1 keskikokoinen sipuli, pilkottuna
  • 3 valkosipulin kynttä, murskattuna
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 1 oksa tuoretta rosmariinia silputtuna tai ½ tl kuivattuna
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 400 g tomaattikastiketta, esim. Raguletto
  • ½ tl oreganoa
  • 4 isoa basilikan lehteä tai ½ tl kuivattuna
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl pippuria
  • 1 litra kanalientä
  • Reilu 1 dl kuohukermaa
  • 500 g juusto tortellineja
  • Reilu1 dl parmesan raastetta
  • tuoretta basilikaa koristeeksi
  • parmesan raastetta koristeeksi



  1. Laita sipuli, valkosipuli, oliiviöljy, ja rosmariini pataan tai kattilaan. Kuullota keskilämmöllä 5 min. tai kunnes sipuli on läpikuultavaa.
  2. Lisää tomaattimurska, tomaattikastike, oregano, basilika, suola, pippuri, kanaliemi, kuohukerma ja sekoita yhteen.Keitä 20 minuuttia.
  3. Laita juustotortellinit keittoon ja keitä 6-8 min. tai kunnes tortellinit ovat pehmeitä. 
  4. Sekoita parmesan raaste keittoon. 
  5. Tarjoa tuoreen basilikan ja parmesan raasteen kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti