Vaniljakakku

Annos riittää kahteen Ø23 cm vuokaan. Tarkoituksena saada kaksikerroksinen kakku, niin ettei tarvitse leikata pohjaa. Halutessaan useampi kerroksisen kakun voi leikata pohjat kahtia.

vajaa 6 dl          erikoisvehnäjauhoja
4,7 dl                  sokeria
1,8 dl                  rypsiöljyä
2 ¼tl                    leivinjauhetta
1 tl                       vanilja-aromia
½ tl                      hienoa merisuolaa
5                           isoa kananmunaa, huoneenlämpöisenä
2,36 dl                täysmaitoa

1.             Aseta uuniritilä keskitasolle ja lämmitä uuni 175°C.
2.             Laita jauhot, sokeri, rypsiöljy, leivinjauhe, vanilja-aromi ja suola yleiskoneen kulhoon. Sekoita hitaalla nopeudella muutama sekunti niin, että ainekset ovat juuri sekoittuneet, nosta vauhtia keskinopeudelle ja jatka kunnes seos on tasainen, n. 1 min.
3.             Jatka vatkaamista ja lisää kananmunat yksi kerrallaan siten, että edellinen on hyvin sekoittunut joukkoon ennen seuraavan lisäämistä. Pysäytä välillä kaapiaksesi pohjalta ja sivuilta taikina mukaan. Kun kaikki kananmunat on lisätty jatka vatkaamista vielä minuutin verran, se auttaa sokerin ja jauhojen sekoittumisen tasaisesti taikinaan.
4.              Jatka yhä vatkaamista ja lisää maito vähitellen mukaan. Pysäytä ajoittain vatkaus kaapiaksesi taikinan reunoilta ja pohjasta mukaan. Jatka vatkaamista vielä minuutin verran. Ennen paistamista, varmista että taikinan lämpötila on +18°-+19,5°. (Jos taikian on liian kuuma laita kulho hetkeksi jääkaappiin, jos liian kylmä anna olla hetken huoneenlämmössä.)
5.              Voitele kaksi Ø23 cm vuokaa ja jauhota.
6.              Jaa taikina puoliksi kakkuvuokiin, kaavi kaikki taikina mukaan. Paista kunnes kakku alkaa vetäytyä reunoilta ja sormella painettaessa kohoaa takaisin, 25-30 min.
7.             Siirrä kakut jäähtymään, ja anna rauhassa jäähtyä 30 min., mieluiten tunnin. Kakkujen pitäisi olla huoneenlämpöisiä ennen kuin poistat ne vuoista. Kumoa kakut leivinpaperin päälle, johon olet sirotellut sokeria. Laita jääkaappiin tai pakasta, kunnes olet valmis täyttämään ja koristelemaan kakun.