Tiikerikakku

250 g margariinia tai voita (huoneenlämpöistä)
4,5 dl sokeria
4 keltuaista
4 valkuaista
3 tl vaniljasokeria
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
3 rkl kaakaota

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi ja lisää keltuaiset ja vaniljasokeri. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja jauhot taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita varovasti taikinaan. Sekoita 1/3 osaan taikinaa kaakao.
Laita voideltuun ja jauhotettuun vuokaan kerroksittain. Paista n. 45 min. miedossa uunissa, 175 asteessa. Kakku on kypsä kun tikkuun ei tartu taikinaa.

Normaalikokoisessa tornivuoassa 2 annoksesta tulee 3 kakkua.

Tämä ohje käy loistavasti myös täytekakun pohjaksi. Voit myös tehdä kokonaan vaalean jättämällä kaakaon pois. Voit käyttää minkälaista vuokaa tahansa, pyöreä, neliskanttinen, jne.
Tavallisen tiikerikakun voit kuorruttaa erilaisilla kuorrutteilla, esim. Suklaa-mascarpone on hyvä, tai seuraava:
100 g margariinia
6 rkl maitoa
4 rkl tummaa kaakaota
1-1,5 rasiaa tomusokeria

Kiehauta rasva, maito ja kaakao. Ota pois levyltä. Sihdin läpi lisää tomusokeri ja ripaus vaniljasokeria. Valuta kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti