Rocky Road Brownies

Brownie-pohja:
4 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa

1 tl sormisuolaa
2,5 dl vettä
200g voita tai margariinia
4 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 dl maito
2 kananmunaa

Kuorrute:
2  levyä maitosuklaata
1,5 dl kuohukermaa
1 levy (130g) tummaa suklaata
1 levy (130g) valkoista suklaata
1 pss pieniä vaahtokarkkeja
1 pss pähkinäsekoitusta

Pohjan valmistus:
Sekoita kuivat aineet keskenään (sokeri, vehnäjauhot, vaniljasokeri & sooda). Kiehauta kattilassa keskenään voi, kaakaojauhe, vesi ja suola. Yhdistä kuiva-aineseos kaakaoseoksen kanssa. Lisää joukkoon 1 dl maitoa ja sekoita. Kun massa on jäähtynyt, lisää joukkoon kananmunat ja sekoita uudelleen. Kaada massa leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa n. 20 min ajan. Anna pohjan jäähtyä kokonaan ennen kuorrutteen lisäämistä.

Kuorrutteen valmistus:
Pilko maitosuklaalevyt paloiksi kulhoon ja sulata suklaa vesihauteessa. Lämmitä kerma kattilassa, älä anna kiehua. Ota kattila liedeltä ja kaada sekaan sulatettu suklaa. Sekoita seos tasaiseksi. Tarpeen vaatiessa voit siirtää kattilan vielä hetkeksi lämpimälle liedelle seosta sekoitellen, kunnes se on täysin sileää. Jäähdyttele suklaa-kermaseosta vielä kattilassa hetken aikaa, kunnes se hieman paksuuntuu. Lopuksi kaada kuorrute pohjan päälle ja levitä se tasaiseksi.

Ripottele suklaakuorrutteen päälle vaahtokarkit sekä kevyesti rouhitut pähkinät. Sulata tumma ja valkoinen suklaa vesihauteessa tai minikrippusseissa (älä käytä Ikean pusseja, niistä poksahtelee saumat pursotusvaiheessa) ja pursota ne täytteiden päälle pursotinpussia apua käyttäen. Anna kuorrutteen jäähtyä ennen annospaloihin leikkaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti