Annoksesta saa kaksi Ø23 cm kakkua (voit myös paistaa isossa neliskanttisessa vuoassa koko annoksen, huom. paistoaika pitenee).
450 g margariinia
vajaa 3 dl fariinisokeria
0,6 dl + 1 rkl sokeria
1,5 tl hienoa merisuolaa
1,5 tl kanelia
1,5 tl leivinjauhetta
6,5 dl vehnäjauhoja
1 annos vaniljakakkutaikinaa, kahdessa vuoassa, valmiina paistettavaksi (ks. erillinen ohje vaniljakakku)
- Laita uuniritilä keskitasolle ja lämmitä uuni 175°C.
- Laita margariini, fariinisokeri, sokeri, suola, kaneli ja leivinjauhe yleiskoneen kulhoon (tai taikinakulhoon). Vatkaa kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet hyvin, n. 3 min. Moottorin pyöriessä lisää jauho ja vatkaa kunnes kaikki jauho on sekoittunut hyvin seoksen joukkoon, n. 3-4 min.
- Lusikoi muruseos vaniljakakkujen päälle ja paista kunnes murut ovat kullanruskeita ja kakku on ”sienimäinen” sormella painettaessa. Paistoaika on n. 20-25 min., uunista riippuen voi olla pitempikin. Kun vähän heilutat vuokaa, pitäisi kakun olla kiinteä eikä hyllyä/tutista.
- Anna kakun jäähtyä n. 10 min. Tarjoile lämpimänä tai huoneenlämpöisenä. Kakkua voi säilyttää 2-3 pv huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa. Päälle voit sirotella tomusokeria.