Murukakku


Annoksesta saa kaksi Ø23 cm kakkua (voit myös paistaa isossa neliskanttisessa vuoassa koko annoksen, huom. paistoaika pitenee).

450 g               margariinia
vajaa 3 dl          fariinisokeria
0,6 dl + 1 rkl     sokeria
1,5 tl                hienoa merisuolaa
1,5 tl                kanelia
1,5 tl                leivinjauhetta
6,5 dl               vehnäjauhoja
1 annos            vaniljakakkutaikinaa, kahdessa vuoassa, valmiina paistettavaksi (ks. erillinen ohje vaniljakakku)

  1. Laita uuniritilä keskitasolle ja lämmitä uuni 175°C.
  2. Laita margariini, fariinisokeri, sokeri, suola, kaneli ja leivinjauhe yleiskoneen kulhoon (tai taikinakulhoon). Vatkaa kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet hyvin, n. 3 min. Moottorin pyöriessä lisää jauho ja vatkaa kunnes kaikki jauho on sekoittunut hyvin seoksen joukkoon, n. 3-4 min.
  3. Lusikoi muruseos vaniljakakkujen päälle ja paista kunnes murut ovat kullanruskeita ja kakku on ”sienimäinen” sormella painettaessa. Paistoaika on n. 20-25 min., uunista riippuen voi olla pitempikin. Kun vähän heilutat vuokaa, pitäisi kakun olla kiinteä eikä hyllyä/tutista.
  4. Anna kakun jäähtyä n. 10 min. Tarjoile lämpimänä tai huoneenlämpöisenä. Kakkua voi säilyttää 2-3 pv huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa. Päälle voit sirotella tomusokeria.