Peruskeksit

175 g                 suolatonta voita, huoneenlämpöisenä
1½ cups            sokeria
1                                    muna
1½ tl                  vanilja-aromi
½ tl                    manteliaromi
2¾ cups            vehnäjauhoja
2 tl                     leivinjauhetta
1 tl                     suolaa

Lämmitä uuni 200°C, vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa sekaan muna ja aromit. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola yhteen; lisää voi-sokerivaahtoon 1 cup kerrallaan, sekoita jokaisen lisäyksen jälkeen. Älä jäähdytä taikinaa jääkaapissa.  Jaa taikina kahteen osaan. Jauhotetulla alustalla kauli n. 3 mm paksuiseksi levyksi. Kasta muottia jauhoihin ennen jokaista käyttökertaa ja painele taikinasta keksejä. Siirrä lastan avulla rasvaamattomalle keksipellille ja paista 6-11 min. tai kunnes keksit ovat kevyesti ruskeat. Reseptin voi tuplata. Tästä annoksesta tulee n. 36 kpl.
Kuorruta keksit. Tomusokeria ja sitruunamehua tai vettä. Sekoita neste varovasti tomusokerin sekaan ettei tule liian löysää. Laita pussiin, leikkaa pieni reikä pussin kulmaan ja pursota keksien päälle. Voit koristella vielä rakeilla, nonparelleilla tai karkeilla. 

Huom! 1 cup = 2,34 dl