Kurpitsapiirakka

Pohja
3 dl jauhoja
125 g voita tai margariinia
2 rkl kylmää vettä

Sekoita/vatkaa rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Anna olla jääkaapissa n. 20 min. Kannataa myös kokeilla graham täysjyvävehnäjauhoja. Olen tehnyt usein tämän käyttäen vehnäjauhoja ja graham täysjyvävehnäjauhoja 50/50 suhteessa, sekä kokonaan graham täynjyvävehnäjauhoista. Vaihtoehtoisesti voit käyttää lempipirakkapohjaohjettasi tai vaikka pakasteesta Myllyn Paras piirakkatakinaa. Se myös toimii.

Kurpitsatäyte
1 tlk kurpitsaa (Libby's Pumpkin)
1 tlk kondensoitua maitoa (Markomilk)
2 kananmunaa
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl muskottipähkinää
1/2 tl suolaa

Lämmitä uuni 215 asteiseksi. Vatkaa kurpitsa, kondensoitu maito, munat, mausteet ja suola, kunnes on samettinen seos. Kaada piirakkapohjan päälle. Paista 15 min. Alenna lämpö 175 asteiseksi ja jatka paistamista 35-40 min. tai kunnes täytteeseen tökätty veitsenkärkeen ei ole tarttunut täytettä. Jäähdytä piirakka. Tarjoa kermavaahdon kera. Säilytä jääkaapissa suojattuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti