Italialainen ateria

PARMESANLIHAPULLAT

AINEKSET
4 annosta
400 g jauhelihaa
1 dl maitoa
0,5 dl korppujauhoja
1 kananmuna
2 rkl hienonnettua persiljaa
1 tl oreganoa
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1,5 dl parmesaaniraastetta

Tomaattikastike
1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1 rkl fariinisokeria

Lisäksi
400 g pastaa (esim. fettuccine)

OHJEET
Sekoita maito, korppujauhot ja kananmuna. Anna turvota 5 minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha, hienonnettu persilja, mausteet ja parmesaaniraaste. Kääntele tasaiseksi mureketaikinaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin lihapullia. Paista lihapullat rasvassa pannulla tai 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Valmista kastike. Sekoita kattilassa paseerattu tomaatti, murskattu valkosipulinkynsi ja mausteet. Keitä 5–10 minuuttia. Tarjoile lihapullat keitetyn pastan ja tomaattikastikkeen kanssa.

MUNAKOISO-PARMIGIANA

1 kg munakoisoja (pitkiä, tummanliiloja)
800 g maukkaita tomaatteja
1 Sipuli
2 dl parmesaaniraastetta
200 g mozzarellaa
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
suolaa, pippuria
maapähkinaöljyä paistamiseen

Leikkaa puhtaat munakoisot pituussuunnassa n. puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Ne ovat nykyään niin laimeita, ettei niitä tarvitse itkettää suolassa. Jos pidät makua liian voimakkaana, itketä tunti merisuolan alla.
Paista viipaleita maapähkinäöljyssä molemmin puolin pehmeiksi ja laita talouspaperille valumaan.
Leikkaa tomaatit kuutioiksi. Viipaloi sipuli ja paista oliiviöljyssä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää tomaattikuutiot ja paista niitä, kunnes ne ovat melkein sosemaisia. Pilko joukkoon basilika. Suolaa ja pippuroi.
Kokoa parmigianasi tässä järjestyksessä: uunivuokaan oliiviöljyä, kerros munakoisoviipaleita, parmesanraastetta, tomaattikuutioita ja mozzarellakuutioita. Tee niin monta kerrosta kuin haluat. Jätä viimeiseksi tomaattikuutioita ja parmesaania.
Paista 180 °C:ssa 40 min ja tarjoile lämpimänä, ei tulikuumana, parmesaaniraasteen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti