Kesäkurpitsakeitto

KESÄKURPITSAKEITTO

500 g kesäkurpitsaa
8 dl vettä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 kasvisliemikuutiota
1 dl kuohukermaa
1 prk tuorejuustoa
½ dl alkoholitonta valkoviiniä
½-1 tl suolaa
½ tl valkopippuria
hyppysellinen sokeria

Kuori kesäkurpitsa osittain, jätä vähän kuorta antamaan väriä. Paloittele ja laita silputun sipulin ja valkosipulinkynnen kanssa veteen kiehumaan, heitä perään liemikuutiot. Keitä kunnes ovat aivan pehmeitä (n. 15 min).

Soseuta sauvasekoittimella. Laita kattila takaisin hellalle ja lisää kerma, tuorejuusto ja valkoviini.    Lisää ½ tl suolaa ja valkopippuria sekä hyppysellinen sokeria.  Kuumenna ja anna kiehahtaa, hämmennä ahkeraan. Maista onko riittävästi suolaa. Alkuruokana neljälle, pääruokana kahdelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti