Erilaisia kuorrutteita

SUKLAAMOUSSE
100 g suklaata
1 dl    kuohukermaa

Sulata suklaa ja anna hetken jäähtyä. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon suklaa. Anna jähmettyä hetki viileässä. Riittää täytteeksi yhteen kerrokseen kakussa.

BUTTER CREAM ICING
75 g   voita
1½ dl tomusokeria
1 rkl   maitoa tai vettä

Sekoita voi ja tomusokeri. Lisää neste ja sekoita hyvin. Pursota cup cakesien päälle.

KERMA-RAHKAKUORRUTE
Flora Vispi 2½ dl
Maustamatonta rahkaa n. 3/4 purkkia
Ruokotomusokeria 4 rkl
Vaniljakreemijauhetta 1 rkl.
Vatkaa ensin Flora Vispin jonka sekaan on sekoitettu ruokotomusokeri, vatkauksen aikana lisää vaniljakreemijauhe ja kun vaahto on valmis lisää rahka ja vatkaa sekaisin. Levitä tai pursota kakun päälle.


MASCARPONE-KUORRUTE
250 g mascarpone juustoa
200 g Fazerin sinistä
(1 rkl vettä)
Sulata suklaa, notkista mascarpone kulhossa vatkaamalla, tarvittaessa lisää 1 rkl vettä. Vettä ei välttämättä tarvitse jos juusto on huoneenlämpöistä. Lisää sulatettu suklaa ja vatkaa hyvin. Leivä kakun väliin, päälle tai kuppikakkujen päälle.

KAAKAOKUORRUTUS
100 g voita tai margariinia
6 dl tomusokeria
¾ dl maitoa
½ dl kaakaojauhetta

Mittaa kaikki kuorruteainekset kattilaan ja kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä anna voin kiehahtaa, sillä vaikeuttaa kuorrutteen jähmettymistä. Jäähdytä kuorrutetta kylmässä vesihauteessa välillä sekoitellen, kunnes se paksuuntuu.
Kaada kuorrute sitten pohjan päälle ja tasoita lastalla. Ripottele nopeasti päälle nonparelleja tai strösseliä. Anna jähmettyä jääkaapissa ja leikkaa paloiksi.