lauantai 8. lokakuuta 2011

Kaksi kakkua

Alkuviikosta kokeilin uutta ohjetta, Pätkis-kakku. Se oli tosi helppo tehdä, periaatteessa kaikki vaan sekoitettiin yhteen ja paistettiin. Kakku piti kumota kuumana jäähtymään, sekin onnistui hienosti. Sitten aloin järjestelemään paikkoja ja huitaisin jäähdytystelinettä ja kakku mässähti alas ja tässä lopputulos (onneksi ei lattialle eikä mihinkään likaan, niin lusikoin kakun takaisin).

Mutta kun kuorrutteen levitti päälle ei sen niin kamala ollutkaan, vähän erikoisen mallinen vaan :)


Mutta loppuviikolle oli tiedossa täytekakun teko, siihen tuli päälle kuva tiibetinspanielista. Tämä oli uusi aluevaltaus, maalata kakkun kuva. Ensikertalaiseksi ei paha. Aikaisemmin olen piirtänyt tussilla, jossa oli syötäväväri, ja maalaaminen oli kyllä paljon helpompaa. Tussin kanssa helposti puhkaisee kuorrutteen.


Olen aika vähän tehnyt pursotuksia, varsinkin kermalla ja tässä oli tilaisuus kartuttaa kokemuksia. Kerma-vaniljarahka oli ihan hyvä pursottaa, mutta helpompi on voikreemi. Tosin henkilökohtainen mielipiteeni on, että ensimmäinen vaihtoehto maistuu paremmalle.


Nyt kun on tässä tehnyt näitä kakkuja eikä ole itse päässyt maistamaan, niin voi olla että yksi valmiiksi tehty pohja pitää tänään täyttää ja syödään se sitten huomenna. :) Vielä kun tämä flunssa päästäisi otteestaan niin kaikki olisi täydellistä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti