maanantai 3. lokakuuta 2011

Viikonlopun jälkiruoka

Olimme viikonlopun Savossa ja halusin mukaan jälkiruoan, joka ei ole työläs tehdä.

Ensin valmistelin kotona suklaamoussea, torstaina sulatin suklaan kuohukerman sekaan, jonka jälkeen se sai levätä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Perjantaina kuorrutin taateleita maitosuklaalla ja lopusta suklaasta tein kuvioita. Aloitin temperoimalla suklaan. Useita temperointiohjeita löytyy netistä, käytin tähän Kinuskikissan löytämää ohjetta. Ohje saattaa tuntua työläältä, mutta oli todella helppoa tehdä. Kun olin saanut suklaan käyttövalmiiksi upotin kuivattuja taateleita suklaanmassan sekaan. Minulla ei ole makeistyökaluja, niinpä nostin haarukalla taatelit leivinpaperin päälle.
Lopuksi käytin muotteja joiden avulla tein suklaakuvioita. Kaikki suklaaherkut saivat olla jääkaapissa kovettumassa, kunnes irrotin ne kuljetusastiaan.

Jääkaapissa odottaneen suklaa-kermaseoksen vatkasin kuohkeaksi ja jaoin pieniin "tarjoilukippoihin". Pakkasin kaikki samaan kuljetusastiaan suklaiden kanssa ja olimme valmiita matkaan.

Lauantaina valmistin vadelmavaahtoa ja lusikoin sen suklaamoussen päälle, ja koristeeksi suklaakuvioita ja tarjolle myös suklaataatelit. Tuli herkullinen jälkiruoka. Sopivan kokoinen herkkuannos päätti aterian.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti