keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

TEXAS SMOKEY BBQ RIBSIT



RIBSEJÄ TEKSASILAISITTAIN

Ystävämme Teksasista antoi vinkkejä kuinka saa herkulliset ribsit pöytään. Niin syntyi sitten ateria kesäkuun iltaan. Veti ihan sanattomaksi pääkokinkin kun ensimmäisen palan suuhun sai, eikä siinä vaiheessa enää kamera tullut mieleen. Tässä ohje niille jotka eivät hätkähdä hitaasti kypsytettävästä ruoasta, sillä tämä ei ole Jamie Oliverin 30 min ohje.

Kuivamarinadi

3 tl fariinisokeria
2 tl suolaa
1 tl sinappijauhetta
1 tl cayennepippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl mustapippurijauhe tai -rouhe (itse käytin rouhetta)

Sekoita kaikki mausteet yhteen ja hiero ribsien pintaan. Laita yöksi jääkaappiin (jossain astiassa mieluiten ja kelmulla suojattuna, jos ei ole kantta).

Lämmitä uuni 135 asteeseen. Paketoi ribsit folioon, kippaa mukaan 1 rkl vettä. Sulje foliot tiiviisti. Minä paketoin jokaisen palan erikseen. Asettele foliopaketit uunipellille. Hauduta ribsejä 4 tuntia. Viimeisen tunnin alkaessa laskin lämpötilan 125 asteeseen. Avaa paketit varoen, ettei kuuma höyry polta.

Asettele ribsit varovasti savustuspönttöön ja savusta niitä 1,5-2 tuntia. Minä pidin 1,5 tuntia ja se tuntui riittävältä.

Tarjoa valitsemiesi lisukkeiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti